İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

E- FATURA

Trabzon Üniversitesine e-Fatura düzenleyecek olan firmalar, kullandıkları e-Fatura programında gerekli güncellemeleri "özel entegratör"lerine yaptırmaları gerekmektedir. Üniversitemize düzenlenen e-Faturaların senaryosu "KAMU" olarak seçilecektir. Diğer senaryoların seçildiği e-Faturalar, özel entegratörümüz Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından reddedilmektedir.

Fatura düzenleme aşamasında, birinci VKN alanını Trabzon Üniversitesi'nin mükellefiyete tabi olduğu VKN'si (8591113696); Ödemeyi Yapacak VKN alanına ise satın almayı yapan/hizmetten faydalanan ve ödeme işlemlerini gerçekleştirecek olan harcama biriminin vergi kimlik numarası yazılacaktır. Harcama birimlerimizin vergi kimlik numaraları için lütfen tıklayınız.

Bazı firmaların her iki VKN alanına (Ödemeyi Yapacak VKN alanına da) 8591113696 vergi kimlik numarasını girdikleri görülmektedir. Lütfen Ödemeyi Yapacak VNK alanına (ikinci VKN alanına) 8591113696 vergi kimlik numarası yerine ilgili harcama biriminin vergi kimlik numarasını giriniz.

Örneğin, Trabzon Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı X şirketinden hizmet satın aldığını varsayarsak; faturanın birinci VKN alanına Trabzon Üniversitesi VKN' si (8591113696), Ödemeyi yapacak VKN alanına ise Trabzon Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının VKN' si yazılacaktır.

Kullandıkları e-Fatura programı arayüzünde Ödemeyi yapacak VKN alanını göremeyen firmaların, muhasebe programlarını güncellemeleri gerekmektedir.